Va(j)dmagy ABC

Vajdasági magyar kultúrtörténeti gyűjtemény és kronológia

A Magyar Távirati Iroda két szabadkai jelentést tesz közzé

1909. december 31. 10:01 - kicsipalkó

Szabadkáról jelentik a Magyar Távirati Irodának:
A Haverda-ügyben a kir. kúria azon határozata, a melylyel az ügy tárgyalását a szegedi kir. táblához teszi át, még nem érkezett le a szabadkai törvényszékhez. A foglyok átszállítása iránt még nem történt intézkedés és, bár a szegedi kir. ügyészség részéről Szapár József kir. ügyész ma sürgős átiratot intézett a szabadkai törvényszékhez, a melyben az iratokat kéri, a szabadkai törvényszék a kúria végzésének leérkezése után fog csak intézkedéseket tenni az iratok és a foglyok átszállítása dolgában. Érdekes, hogy Szapár József kir. ügyész, a ki Szegeden Haverda Mariska elleni vádat képviselni fogja, valamikor kérője volt Haverda Mariskának.
Balogh bíró ellen az első tárgyalás után dr. Bartha Antal szabadkai törvényszéki orvosszakértő fegyelmi feljelentést tett, mert a főtárgyalás során az ő szaktudását kétségbevonta és bántó módon faggatta. Ma érkezett le a szegedi kir. táblának erre vonatkozó határozata, amely kimondja, hogy nem rendeli el a fegyelmi eljárást Balogh biró ellen, mert joga volt a kifogásolt kérdéseket intézni a szakértőhöz.

--

Szabadkáról jelentik:
A 86. gyalogezred kapitánya, Slezacsek Vilmos, a kinek neve annak idején kávéházi botránynyal kapcsolatban ismeretessé vált, karácsony előtt néhány nappal eltűnt. Slezacsek tegnap jelentkezett Budapesten és bevallotta, hogy az ezred pénztárából mintegy 600 koronát sikkasztott, mire letartóztatták. Slezacsek úgy tűnik, nem ép el- [...] ruhában jelentkezett a budapesti a hadbíróságnál.

1909_12_31-page-001.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vajdmagy.blog.hu/api/trackback/id/tr6612237292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása